Programul ”Alimente 2017” pentru clujenii cu venituri reduse

 

Primaria Cluj-Napoca organizeaza pentru al cincilea an consecutiv distributia de pachete de alimente de baza catre persoanele din categorii defavorizate din municipiu. Distributia alimentelor va incepe de vineri, 7 aprilie 2017.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene si ofera sansa si altor categorii de persoane, altele decat cele prevazute in programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare. in acest an s-a alocat suma de 1.300.000 lei (prin HCL nr. 273/2017) in vederea achiziționarii și distribuirii de alimente, de doua ori pe an, cu ocazia sarbatorilor de Paște și Craciun, catre aproximativ 20.000 de clujeni (persoane cu handicap grav si accentuat, persoane varstnice, șomeri, beneficiari de ajutor social si din alte categorii sociale aflate in evidentele Directiei de Asistenta Sociala si Medicala).

La procedura de licitație deschisa online au participat 3 operatori economici. Contractul a fost adjudecat de firma SC EXIMAL IMPEX SRL, avand oferta cu prețul cel mai mic (1.087.600 lei fara TVA).

Un pachet conține urmatoarele produse alimentare: 2 litri ulei, 2 kg orez, 2 kg zahar, 1 kg faina de grau, 1 kg faina de malai și 2 pungi cu paste fainoase (a 500 gr. fiecare: paste penne și tagliatelle). Costul unui pachet este de 27,19 lei fara TVA.

Distributia alimentelor se desfasoara dupa urmatorul program:

Luni, Marti, Miercuri, intre orele 08,30 -15,30;

Joi, intre orele 08,30 – 16,30;

Vineri, intre orele 08,30 – 14,00.

Adresele locurilor de unde vor fi livrate pacheteleCategorii de persoane defavorizate care beneficiaza de pachete cu alimente
1Clubul pensionarilor Manastur,

str. Arinilor nr 11

* Persoane cu handicap grav si accentuat;

* Pensionari cu pensii pana la 700 de lei;

* someri indemnizati (indemnizație pana la 700 de lei);

* someri neindemnizati (aflați in evidențele AJOFM Cluj ca persoane in cautarea unui loc de munca);

* Beneficiari de ajutor social si alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate in evidentele servicilor de specialitate ale Directiei de Asistenta Sociala si Medicala,

* Invalizi, veterani,vaduvele de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutati politic, eroi martiri ai revolutiei, etc cu pensii si indemnizatii cumulatate pana la 700 de lei.

2Clubul pensionarilor Marasti,

str. Aurel Vlaicu nr. 3A

3Clubul pensionarilor Horea, str. Horea nr.108
4Clubul pensionarilor Grigorescu,

str. Eremia Grigorescu nr. 132

5Clubul pensionarilor Zorilor,

str. Louis Pasteur nr. 77

6Clubul pensionarilor Someseni,

str. Traian Vuia nr. 41

7Primaria de cartier Gheorgheni,

str. Baisoara nr. 4A

8Primaria de cartier Iris,

Piata Liebcknecht nr.7-8

Intocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a facut in baza datelor transmise de Casa Judetena de Pensii Cluj, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj.

Toti beneficiarii programului vor fi informati și prin invitatii scrise, trimise prin posta, sa se prezinte la unul dintre centrele de distributie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca acestia sa se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, in original, pentru ridicarea pachetelor.

In cazul in care anumite persoane nu se regasesc pe listele initiale, dar se incadreaza in una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, sa se prezinte la punctele de distributie (cel mai apropiat de domiciliu) pentru a fi trecute pe liste suplimentare, in vederea ridicarii pachetelor.

Relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0264-453056.