Noutăți privind Cardul European pentru Dizabilitate

Astăzi, 16 mai 2017, am avut, la sediul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, o întrevedere cu responsabilii proiectului de realizare a Cardului European pentru Dizabilitate.

Ca urmare, vă aduc la cunoștință că primul lot de carduri, aproximativ 5 mii, va fi distribuit către Direcțiile Generale de Asistență Socială județene la începutul lunii iunie.

În vederea tipăririi unei noi serii de carduri, am negociat cu reprezentanții ANPD simplificarea procedurii și implicarea directă a filialelor ANR fără a mai apela la DGASPC-uri.

 

În acest sens, vă rugăm să comunicați membrilor filialei dumneavoastră faptul că pot beneficia gratuit de Cardul European pentru Dizabilitate și să centralizați cererile primite.

 

Pentru obținerea cardului sunt necesare următoarele:

 

–       Cererea tip, care se regășește în atașament, completată cu datele solicitantului;

–       O fotografie în format digital de tip buletin (pe un fundal de preferință neutru) care poate fi făcută, de exemplu, cu un telefon mobil;

–       Datele de contact ale solicitantului (telefon, e-mail).

 

Cererile completate vor rămâne la sediul filialei dumneavoastră. Tot ce trebuie să trimiteți Consiliului Director Național, pe adresa de email generalsecretary@anvr.ro , este doar un tabel nominal în format electronic cuprinzând doritorii (conform modelului anexat) și fotografiile. Fișierele foto trebuie să fie denumite cu numărul curent din tabel și numele beneficiarului (exemplu „6 – Popescu Ionel.jpg”).

 

Din discuțiile avute a reieșit preocuparea inițiatorilor proiectului de a lărgi sfera de utilizare a cardului. Puteți face direct la ANPD propuneri de puncte de atracție locale (mai ales dacă sunt accesibilizate) la adresele de e-mail claus.bertea@anpd.gov.ro, carddizabilitate@anpd.gov.ro, claus.bertea@yahoo.com  O listă cu toate obiectivele culturale și sportive naționale care acceptă acest instrument urmează a fi comunicată în perioada următoare.

 

Dată fiind relația deosebită de colaborare pe care ANR o are cu ANPD, vă rog să acordați atenție problemei cardului, astfel încât să putem arăta capacitatea noastră de a interacționa eficient cu persoanele cu deficiență vizuală din întreaga țară.

 

Cu respect,

 

Prim-vicepreședinte

 

Mihai Dima