Postul TV Cinemaraton va include in prima duminica a fiecarei luni, in grila sa de programe, cate un film artistic accesibilizat pentru nevazatori.

In duminica aceasta, pe 1 Martie, la ora 18, de Martisor, Fundatia Cartea calatoare impreuna cu Cinemaraton va prezinta un film artistic de exceptie: Filantropica -in regia lui Nae Caranfil.

Va veti intalni cu marii actori Mircea Diaconu si Gheorghe Dinica.

Filmul este dat in reluare dupa o saptamana.

Postul tv Cinemaraton poate fi urmărit de abonații rețelei Digi. Dacă nu prindeți deja postul, rugați un prieten să dea o căutare automată pe televizorul dvs.

***

Cateva cuvinte despre actiunea filmului Filantropica:

In Bucurestiul secolului XXI, a iesi in oras sambata seara la bratul unei femei frumoase e o investitie financiara riscanta. OVIDIU (Mircea Diaconu), modest profesor de liceu, nu si-ar putea-o permite. Si totusi trebuie, caci s-a indragostit pana peste cap de DIANA (Viorica Voda), o mica sirena de 20 de ani cu veleitati de manechin.

In cautarea unei surse de venit ceva mai consistente decat o biata leafa de profesor, Ovidiu plonjeaza intr-o lume fabuloasa – mafia cersetorilor… Unul din capii acesteia il ia sub aripa sa. PEPE (Gheorghe Dinica) este jumatate artist, jumatate om de afaceri; „textier” oficial al cersetorimii bucurestene, omul inventeaza biografii, replici si atitudini in functie de personalitatea milogului sau de clientela-tinta. Ovidiu va deveni „actorul” ideal pentru noul sau experiment. Peste noapte, profesorasul de virsta mijlocie se trezeste „insurat” cu MIRUNA (Mara Nicolescu), jucand seara de seara, alaturi de ea, comedia unui cuplu nevoias dupa un scenariu minutios pus la punct de Pepe. Print si Cersetor… Penduland intre doua femei, proaspat imbogatit in ochii Dianei, sot umil pentru Miruna, Ovidiu incepe sa duca o periculoasa si epuizanta viata dubla…

——-